Geen producten (0)
1 2
 

Hup Nijntje hop! - Ravensburger

€ 15,00 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Omschrijving

Wat brengt Nijntje het snelst thuis?

Nijntje wil graag zo snel mogelijk naar huis toe. Dat kan op 6 verschillende manieren: met de boot, het vliegtuig, met de fiets, de slee of de auto of is de step toch sneller?

Algemeen
Elke baan heeft zijn eigen kleur. De achtergrond van Nijntje bepaalt in welke baan ze moet staan (dus Nijntje op de step staat in de rode baan). Alle Nijntjes doen altijd mee, ook als je met bijvoorbeeld 2 spelers bent.

Hoe werkt het
Gooi de 2 dobbelstenen. De Nijntje-figuren die corresponderen met de gegooide kleuren mogen één stapje vooruit. Of twee, als met beide dobbelstenen dezelfde kleur wordt gegooid. Iedereen zorgt dat alle Nijntjes aan de overkant komen. Niemand heeft zijn eigen pion. Zo kan niet de situatie ontstaan dat één deelnemer zo ver aan kop ligt dat ie onbereikbaar wordt voor anderen. Het oudere broertje of zusje zal nu eens níét per definitie winnen. Alle spelers hebben tot het allerlaatste moment evenveel kans om te winnen.
Wie het eerst een figuur op het doelveld brengt, wint. Maar… ook de speler die de laatste figuur laat aankomen, wint. Zo blijft het spel leuk tot het einde.

Speleigenschappen
Aanbevolen leeftijd: 3 tot 5 jaar
Aantal spelers:2 tot 6 spelers
Speeltijd: 15 minuten