Na de verkiezingen in het voorjaar van 2003 koos het CDA na lang wikken en wegen voor een coalitie met een neoconservatief profiel, hoewel de uitslag duidelijk in een andere richting wees. Het kabinet Balkenende II presenteert zich nadrukkelijk als een hervormingskabinet, en stelt zijn agenda als de enige verantwoordelijke reactie op een aantal trends die onze economie en samenleving dreigen te ontwrichten.
In Overmoed en onbehagen toont CDA-coryfee Bert de Vries hoe het kabinet zijn koers niet laat bepalen door objectieve omstandigheden, maar door subjectieve ideologische voorkeuren. Hij is ervan overtuigd dat de analyse van de neoconservatieven niet klopt. Nederland heeft zeker problemen, maar het krampachtige pessimisme over de toekomst is volgens De Vries niet terecht. Er bestaan alternatieven voor het beleid die met het oog op de toekomst beslist de voorkeur verdienen. Op een heldere manier legt De Vries uit welke sociaal-economische maatregelen van belang zijn voor een gezonde samenleving.
Overmoed en onbehagen is een unieke en welkome bijdrage aan een debat dat totdusverre nauwelijks werd gevoerd. Daarnaast geeft Bert de Vries ruimschoots inzicht in zijn eigen turbulente politieke ervaringen.
Bert de Vries is een van de belangrijkste CDA-politici van de laatste 25 jaar. Hij was van 1982 tot 1989 fractievoorzitter van het CDA en van 1989 tot 1994 minister van Sociale Zaken.
301 pag pb. Zeer mooie staat
© 2025 www.refoboek.com - Powered by Shoppagina.nl