Geen producten (0)

Hoefnagel, Jac. - Onder de blauwe baret

€ 4,95 (inclusief btw 9%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode 2BKJ-16305
EAN code 9789033627170
Omschrijving

Er is geen dag zonder oorlog. Altijd zijn er vechtende soldaten en vluchtende kinderen. Maar in Nederland merk je dat niet zo. Behalve als je iemand kent die er midden in zit. Jan-Paul is zo iemand. Hij is soldaat en gaat met het vredesleger van de Verenigde Naties mee naar Bosnië. Er is daar een burgeroorlog en het vredesleger probeert de gevechten te stoppen. Jan-Paul vindt het spannend. Hij ziet de stuk geschoten huizen en hoort het gerommel van granaten. In het kamp van de soldaten komen soms inbrekers en op reis kunnen ze zomaar beschoten worden. Gelukkig heeft Jan-Paul genoeg tijd om naar huis te schrijven, want zijn familie mist hem ontzettend. Kunnen ze Jan-Paul weer veilig in hun armen sluiten?

In dit boek is Jan-Paul de hoofdpersoon. Hij is een VN-militair, uitgezonden naar Bosnië (1994). Zijn missie verloopt echter niet zonder slag of stoot.
Leef mee met Jan-Paul in het voormalige Joegoslavië en neem deel aan zijn ervaringen, de spanningen die hij onderging en het leed dat hem onder ogen kwam.
Dit verhaal is waarheidsgetrouw weergegeven, alleen zijn diverse namen om privacy-redenen veranderd.

Uitg. de Banier, 165 pag. gebonden, In Nieuwstaat!