In het dagelijks leven komt pesten vaker voor dan gedacht wordt. Daardoor blijft voor leerkrachten, docenten en ouders pestgedrag in veel gevallen verborgen. Wordt het pesten opgemerkt, dan weet men niet altijd hoe in zo'n situatie gehandeld moet worden.
Gepeste kinderen en hun ouders kunnen zich mede hierdoor ontzettend machteloos voelen. Kinderen en jongeren willen er in een groep graag bij horen. Door het pesten worden ze buitengesloten. Dit maakt hen erg kwetsbaar. Er wordt meestal van uitgegaan dat het pesten ophoudt als het gepeste kind weerbaarder wordt.
Onwillekeurig wordt hiermee aangegeven dat het aan het kind zelf ligt dat het gepest wordt. Daarmee wordt voorbijgegaan aan het feit dat pesten een groepsprobleem is. Er zijn veel meer betrokkenen die met elkaar een pestsituatie instandhouden. De aanpak van pesten moet zich daarom richten op iedereen die bij het pesten een rol speelt.
De schrijvers willen in dit boek de achtergrond van pesten verduidelijken. Kennis van het verschijnsel kan de machteloosheid verminderen. Daarnaast dringt het besef van de ernst van de problematiek tot handelen. Zowel voor het oplossen van pestsituaties als het voorkomen ervan, worden verschillende handvatten aangereikt.
Deze uitgave wil ouders, leerkrachten, docenten en alle andere betrokkenen uitnodigen kinderen en jongeren te helpen om weerbaar te zijn tegen pesten. Zo kan ieder kind de ervaring opdoen dat hij erbij hoort.
Uitg. den Hertog, 136 pag. pb. in zeer mooie staat!
© 2025 www.refoboek.com - Powered by Shoppagina.nl